Çerez Aydınlatma Metni

1. VERİ SORUMLUSU

Proceutica İlaç Pazarlama ve Danışmanlık Anonim Şirketi (“Proceutica”), işbu Çerez Aydınlatma Metni (“Aydınlatma Metni") ile tarafınıza ait olan, kimliğinizi belirli veya belirlenebilir kılan tarafınıza dair her türlü bilgiyi ifade eden kişisel verilerinize yönelik olarak başta 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) ve hukuki dayanağını KVKK’dan alan ikincil mevzuat ve Kişisel Verileri Koruma Kurulu kararları olmak üzere (“Veri Koruma Mevzuatı”) Türkiye Cumhuriyeti’nde yürürlükteki sair mevzuata uygun olarak aşağıda detaylandırılmış koşullarda gerçekleştireceği işleme faaliyetlerine ilişkin olarak tarafınızı bilgilendirmek istemektedir.

Bu Çerez Aydınlatma Metni’nin amacı, web sitemizde kullanılan çerezlerin cihazınıza yerleştirilmesi aracılığıyla otomatik yolla elde edilen kişisel verilerin işlenmesine ilişkin olarak, hangi amaçlarla hangi tür çerezleri kullandığımız ve bu çerezleri nasıl yönetebileceğiniz hakkında sizlere bilgi vermektir.

 

2. ÇEREZ NEDİR

Çerezler, web sitelerinin ziyaret edilmesi esnasında kullanıcıların cihazlarına (bilgisayar, akıllı telefon tablet vs.) yerleştirilen küçük veri depolama dosyalarıdır. 

Çerezler, web sitesi kullanıcılarının tercihlerini (web sitesi profil adı ve şifresi, dil, yazı büyüklüğü ve diğer görüntüleme tercihleri vb.) hatırlayarak web sitesine her girişte kullanıcıların aynı tercihleri tekrar yapma zorunluluğunu ortadan kaldırmaktadır.

Bu Aydınlatma Metni’nde, cihazınızda depolanan ve okunan tüm işaretleyiciler “Çerezler” olarak adlandırılmaktadır.

 

3. HANGİ ÇEREZLERİ KULLANIYORUZ

Zorunlu Çerezler: Bu çerezler, web sitesinin çalışması için gereklidir ve sistemlerimizde kapatılamaz. Web sitesinde dolaşmanızı ve gizlilik tercihlerinizi belirlemenizi, giriş yapma veya formları doldurma gibi hizmet talebine karşılık gelen eylemleri kullanmanıza olanak sağlamaktadır.

Bu çerezler aracılığıyla toplanan kişisel verileriniz, Kanun’un 5. Maddesi (f) bendi: “İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması” kapsamında açık rızaya gerek olmaksızın işlenmektedir. Bu Çerezler genelde Birinci Taraf Çerezler olup, yalnızca oturum süresi boyunca saklanmaktadır.

Bu durum aşağıdaki Çerezler için geçerlidir:

Çerezin adı

Çerez Tipi

Sağlayıcı 

Toplanan veriler

Amaç

Saklama süresi

exp_last_activity

Birinci Taraf 

Proceutica

Zaman

Oturumun oluşturulması için zorunlu çerez.

1 yıl

exp_csrf_token

Birinci Taraf 

Proceutica

Güvenlik Anahtarı

Oturumun oluşturulması için zorunlu çerez.

2 saat

exp_tracker

Birinci Taraf 

Proceutica

Aktif Sayfa

Oturumun oluşturulması için zorunlu çerez.

Oturum süresi

exp_last_visit

Birinci Taraf 

Proceutica

Zaman

Oturumun oluşturulması için zorunlu çerez.

1 yıl

 

Fonksiyonel Çerezler: Bu çerezler web sitesinin yaptığınız seçimleri (kullanıcı adınız, diliniz veya bulunduğunuz bölge gibi) hatırlamasını ve gelişmiş, daha fazla kişisel özellikler sağlamasını sağlar.  Bu çerezler aracılığıyla yalnızca açık rızanızı vermeniz halinde kişisel verilerinizi işlemekteyiz. Ayrıca metin boyutunda, yazı tiplerinde ve web sayfalarının diğer bölümlerinde özelleştirebileceğiniz değişiklikleri hatırlamak için de kullanılabilir. Bu çerezlerin topladığı bilgiler gizli tutulabilir ve bu çerezler diğer web sitelerindeki göz atma etkinliğinizi izleyemezler. Bu çerezlere izin vermezseniz, bu işlevlerin bazıları veya tümü düzgün çalışmayabilir.

Bu durum aşağıdaki Çerezler için geçerlidir:

Çerezin adı

Çerez Tipi

Sağlayıcı

Toplanan veriler

Amaç

Saklama süresi

productApproval

Birinci Taraf 

Proceutica

Doğrulama

Ürünler sayfasının görüntülenmesi için zorunlu çerez.

Oturum süresi

_grecaptcha

Üçüncü Taraf

Google

Doğrulama

Formların çalışması için zorunlu çerez.

Oturum süresi

cookiePolicy1

Birinci Taraf 

Proceutica

KVK Onay

Alt bantta görünen çerez politikası onayı

1 yıl

cookiePolicy2

Birinci Taraf 

Proceutica

KVK Onay

Alt bantta görünen çerez politikası onayı

1 yıl

 

Analiz Çerezleri: Web Sitesi’nde Google Analytics kullanılmaktadır, bu çerez türü Web Sitesi’nin kullanımına ve sağladığı performanslara ilişkin bize istatistik sağlayan çerezlerdir. Bu çerezler aracılığıyla yalnızca açık rızanızı vermeniz halinde kişisel verilerinizi işlemekteyiz.

Bu durum aşağıdaki Çerezler için geçerlidir:

Çerezin adı

Çerez Tipi

Sağlayıcı

Toplanan veriler

Amaç

Saklama süresi

 

Üçüncü Taraf

 

Her Servis için onay

Bu sitede kullanılan her servis için kabul veya ret onay durumunuzu gösterir

 
           

 

Performans Çerezleri: Bu çerezler, web sitesinin çalışma şeklini geliştirmek için kullanılmaktadır. Kullanıcıyı tanımlayan bilgileri toplamaz. Kullanıcıların web sitesini nasıl kullandıklarına (Örneğin web sayfalarında hata mesajı alıp almadıkları) ilişkin bilgileri içermektedir. Kullanıcılarımızın en çok hangi sayfaları ziyaret ettiğini göstermektedir. Bu çerezler aracılığıyla yalnızca açık rızanızı vermeniz halinde kişisel verilerinizi işlemekteyiz.

Bu durum aşağıdaki Çerezler için geçerlidir:

Çerezin adı

Çerez Tipi

Sağlayıcı

Toplanan veriler

Amaç

Saklama süresi

 

*Birinci Taraf veya Üçüncü Taraf

       
           

 

Reklam ve Pazarlama Çerezleri: Bu çerezler, profilinizi oluşturmak ve ilgi alanlarınızla alakalı reklamlar sunmak için kullanılmaktadır. Reklam kampanyasının etkinliğini ölçmeye yardımcı olmasının yanı sıra, bir reklamı görme sayısını sınırlamak için de kullanılmaktadır. Genellikle web sitesi sahibinin izniyle reklam ağlarına yerleştirilir (Örneğin; sosyal medya siteleri). Web sitesini ziyaretinize ilişkin bilgiler reklam veren diğer kuruluşlarla paylaşılmaktadır. Bu çerezlere izin verilmemesi durumunda, farklı web sitelerinde hedefli reklamlarımız deneyimlenememektedir. Bu çerezler aracılığıyla yalnızca açık rızanızı vermeniz halinde kişisel verilerinizi işlemekteyiz.

Bu durum aşağıdaki Çerezler için geçerlidir:

Çerezin adı

Çerez Tipi

Sağlayıcı

Toplanan veriler

Amaç

Saklama süresi

 

 

       
           

 

4. ÇEREZLERİ YAPILANDIRMA

 

Web sitemizde kullandığımız zorunlu çerezler haricindeki çerezler için, açık rızanızı almakta ve istediğiniz zaman rızanızı geri alabilme ve tercihlerinizi yapılandırma olanağı sağlamaktayız. ………….’de yer alan Çerez Tercihlerini Yapılandırma Paneli üzerinden, web sitemizde kullandığımız çerez çeşitlerini görebilir ve zorunlu çerezler dışında kalan tüm çerezler için “açık” veya “kapalı” seçeneklerini seçerek tercihlerinizi belirleyebilirsiniz. Bu panel üzerinden tercihlerinizi her zaman değiştirebilirsiniz.

 

Bunun yanında, birçok internet tarayıcısı, çerezleri varsayılan ayar olarak kabul etse de, tarayıcınızın ayarlar bölümünden çerezleri reddedebilir veya silebilirsiniz. Tarayıcı ayarlarınızı nasıl düzenleyeceğiniz hakkında ayrıntılı bilgi almak için lütfen tarayıcınızın yardım ekranına başvurun. Ancak böyle durumlarda Web Sitesi’ne her girişinizde tercihlerinizi tekrar tekrar belirlemeniz gerekebileceğini ve Web Sitesi’nin tam ve doğru olarak çalışmayabileceğini unutmayınız.

 

Web sitemizi kullanarak çerez kullanımını kabul etmektesiniz, çerezlerin silinmesi haricinde tamamen kullanılmasını önlemek istemeniz halinde web sitemizi ziyaret etmemeniz gerektiğini üzülerek belirtmek isteriz.

 

Web sitemizde kullanılan çerezler yoluyla kişisel verileri işlenen ilgili kişiler, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 11. maddesi kapsamındaki taleplerini, “Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliği”ne göre Huzur Mah. Metin Oktay Cad. Nurol Life Blok No: 3 İç Kapı No: 49 Sarıyer / İstanbul adresine yazılı olarak veya e-postasının sistemimizde kayıtlı bulunması halinde söz konusu e-posta üzerinden info@proceutica.com.tr adresine iletebilmektedir.

 

Son Güncellenme Tarihi: 10/12/2022